Entiteit Abdijschool en Internaat
De Inrichtende Macht van de Abdijschool en het internaat is de vzw. Sint-Andriesabdij Zevenkerken. Deze organiseert het onderwijs en het internaat op de Abdijschool.
De Entiteit heeft de rol en bevoegdheid van de Inrichtende Macht en kan in dit kader voor aangelegenheden met betrekking tot de school en het internaat een “bindend” advies voorleggen aan het Dagelijks Bestuur van de abdij.
Zij houdt zich bezig met het opstellen van een meerjarig beleidsplan voor de school en het internaat, volgt de dagelijkse leiding op, stippelt het personeelsbeleid uit en volgt dat op en bewaakt het pedagogisch project van de Abdijschool.

Samenstelling van de entiteit:

vader abt René Fobe - voorzitter vzw. Sint-Andriesabdij
p. Léon Vanluchene - monnik Sint-Andriesabdij
p. Yves Serck - monnik Sint-Andriesabdij
zr. Ria Vander Schaeven - meisjesinternaat Bethanië
Magda Baukelandt - externe medewerker: psychologe en ouder van twee oud-leerlingen
Philip Keersebilck - externe medewerker: docent KULeuven
Hugo Verkest - externe medewerker - docent VIVES