Het Paviljoen

De jongens van het eerste jaar volgen niet alleen de lessen in het “Paviljoen”, ze blijven er ook studeren en slapen. Het internaat van het Paviljoen biedt plaats aan veertig internen. Het gebouw beschikt over een eigen infrastructuur: een studiezaal, ontspanningsruimtes zoals een biljartzaal, pingpongruimte, televisiezaal en ontspanningszolder en twee voetbalterreinen, waarvan er een verlicht wordt tijdens de winter. De jongens slapen in twee eigentijdse slaapzalen.

Het College

Vanaf het tweede jaar verblijven de jongens op het internaat van de Abdijschool. De leerlingen van het tweede en derde jaar slapen op slaapzalen van telkens veertig plaatsen met individuele “Chambrettes”. Vanaf het vierde jaar hebben de jongens een eigen kamer die uitgerust is met een internetverbinding.
De jongens van het tweede, derde en vierde jaar studeren in een studiezaal. De leerlingen van het vijfde jaar en de retorica werken zelfstandig op hun kamer telkens o.l.v. een opvoeder.
Tijdens de avondontspanning en woensdagmiddag worden tal van activiteiten georganiseerd.
We leggen de nadruk op het sportieve luik, om de teamspirit te bevorderen. Je kunt zo’n elf uur sporten per week op onze groene velden, het tennisplein, volleybalveld of in de ruime sportzaal. We hebben zelfs een eigen rugbyteam dat de kleuren van onze school altijd weer stevig verdedigt. Op regelmatige tijdstippen is er een eucharistieviering en heeft de interne contact met de monniken van de gemeenschap.
Voor de geïnteresseerden wordt er een fotocursus georganiseerd of je kunt je eigen muziekinstrument bespelen en extra muziekles volgen.
Altijd weer proberen we te werken in een sfeer van vertrouwen en respect voor elkaar, het milieu en de leer- en leefomgeving.